You are currently viewing 51 grupper startet siden januar 2021

51 grupper startet siden januar 2021

51 grupper senere har vi begynt å få ganske god innsikt i selvstyrte samtalegrupper. Her er et informasjonsinnlegg for dere som ikke helt vet hva vi driver med;

Bilde med tekst: Fristed, fellesskap, egentid, et fast holdepunkt, rom for gode samtaler, min egen heiagjeng.

Ordene over er bare noen av beskrivelsene våre deltakere bruker om gruppene sine. Vi kaller det gruppene deres, for LINK tilrettelegger og får gruppene i gang – gir de verktøy for samarbeid og bevisstgjøring. Deretter fortsetter gruppene på egenhånd med LINK som støtte i bakgrunnen. På den måten kan vi starte mange flere grupper med mindre bruk av ressurser.

Ulike gruppesammensetninger

LINK tilbyr deltakelse i samtalegrupper for alle over 18 år som kan delta i en selvstyrt gruppe. Vi setter i hovedsak sammen grupper “på tvers”. Dvs. at deltakere i gruppen har ulik årsak til hvorfor de ønsker å delta i en samtalegruppe.

Vi “pusler” også sammen feks. to/tre deltakere med samme ønske i en gruppe. I tillegg starter vi i spesifikke grupper etter ønsker fra deltakere/samarbeidspartnere. Spesifikke grupper er grupper der alle har felles diagnose, situasjon, opplevelse e.l.

Man både gir og mottar hjelp

Deltakerne hjelper ikke bare seg selv, men også de andre i gruppen. Det gjør de ved å bidra til ¨å bygge et fellesskap, dele egne tanker og følelser, og gi andre muligheten til å få snakke om ting de kanskje ikke finner tid og rom til å snakke om ellers. Og det er mange som ønsker flere å snakke med.

51 grupper startet

Siden vi startet vår første samtalegruppe i januar 2021 så har vi nå kommet til samtalegruppe nr. 51! De fleste gruppene våre varer et sted mellom 4 – 10 mnd. Det viktigste er at hver enkelt deltaker deltar så lenge de selv har behov.

Viktig forarbeid

Vi er mest opptatt av kvalitet fremfor kvantitet. Derfor har vi en individuell samtale med alle deltakere som kontakter oss. I samtalen går vi gjennom de verktøyene vi benytter i samtalegruppene, for å gi deltakeren et mer informert valg om å delta eller ikke. Vi viser videre til andre tilbud dersom vi finner ut at en samtalegruppe ikke er det beste akkurat nå, eller er det deltakeren trenger.

LINK som supplement og samarbeidspartner

LINK skal være et supplement til andre tilbud og tjenester. Det gjør vi ved å tilby deltakelse i samtalegrupper for de som ikke kan, eller ønsker, å identifisere seg med en diagnose/spesifikk utfordring. Vi gir også tilbud om kursing og veiledning i hvordan man starter og følger opp selvstyrte samtalegrupper. På den måten kan andre organisasjoner og instanser sette i gang grupper i egen organisasjon med hjelp fra LINK.

Vil du vite mer? Send inn skjema, så kontakter vi deg

Husk å sjekke junk-mailen din for svar