You are currently viewing Du må ikke finne veien videre på egenhånd

Du må ikke finne veien videre på egenhånd

Det lønner seg å snakke med noen, men du lurer kanskje på hvorfor du skal delta i en samtalegruppe? Kanskje du finner svaret her:

Hvem er det egentlig som deltar?

Mange lurer gjerne på hvorfor de skal ville delta i en samtalegruppe. Er det ikke bare de som ikke har andre å snakke med som deltar? Og har de ikke veldig store problemer?

Svaret på det er nei. De som deltar i samtalegrupper representerer alle ellers i samfunnet. Det er mennesker med store nettverk og små nettverk. Mennesker med tunge tanker og mennesker med lette tanker. De er unge og voksne. De er kvinner og menn. Det er ekstroverte og introverte. De er høyt utdannede og lavt utdannede. Det er gifte og skilte. Single. Barnløse. Aleneforeldre. Mødre. Fedre. Besteforeldre osv.

Fellesnevner:

Fellesnevneren er at de alle ønsker å snakke med flere, i en annen arena enn hva man gjerne ellers klarer å skape i en hverdag.

For å finne veien videre kan det være godt å få sortert tanker, følelser og opplevelser. Ved å snakke og si ting høyt gir det rom for å bedre forstå seg selv og de rundt.

For i samtalegruppene er det åpent for å snakke om alt som berører en selv. Og man får muligheten til å snakke om nettopp seg selv, for det er ett av verktøyene for samtalen som vi oppmuntrer gruppen til å bruke. Det betyr ikke at man ikke snakker om andre, men at vi snakker ut fra egen opplevelse av det som skjer.

Samtalegruppene gir også rom for å snakke om ting man gjerne ellers ikke tør snakke om; slike ting man gjerne kan fortelle noen som man ikke møter ellers i hverdagen.

Rart å delta i en samtalegruppe:

Alle deltakerne i gruppen synes det er like rart som deg å skulle snakke med fremmede om sine utfordringer. Men de andre i gruppen forblir jo ikke fremmede. Etter en stund blir dere kjent med hverandre og bygger opp et forhold hvor dere kjenner hverandre. Bygger et fellesskap. Et fellesskap separert fra alle de andre du omgås.

“Jeg må gjøre noe”

Kjenner du deg igjen i følelsen eller tanken om at noe må gjøres? Noe må endres? Ta kontakt på tlf. 91 90 90 51, via Facebook-messenger, eller fyll ut skjemaet under!

Husk å sjekke junk-mailen din for svar